Jan Janse benoemd tot nieuwe voorzitter ETIM International

13/12/2017

ETIM International, de internationale overkoepelende organisatie achter de ETIM-classificatie van technische producteigenschappen (ETIM Technical Information Model), heeft Jan Janse van Sonepar aangesteld als nieuwe voorzitter, met ingang van 24 oktober 2017.

Met miljoenen producten in sectoren die uiteenlopen van elektriciteit en elektronica tot verwarming en sanitair, is een eenduidige classificatie in verschillende categorieën onontbeerlijk om helder en zonder misverstanden over deze producten te kunnen communiceren. Het ETIM-model stelt voor iedere productklasse een lijst op met de belangrijkste technische kenmerken, om de producten nauwkeurig te kunnen beschrijven en gemakkelijker te kunnen opzoeken.

Jan Janse, die twaalf jaar lang Managing Director was van dochterbedrijf Technische Unie in Nederland, leidt momenteel de groep Digital Business Development Northern Europe van Sonepar. Janse laat weten dat hij verheugd en vereerd is om in het voetspoor te treden van Franz Ernst, de huidige voorzitter van ETIM International, die aan de bron lag van het eerste ETIM-model, en dat hij ernaar uitkijkt om zijn visie en strategie voor de classificatie verder uit te dragen en te ontwikkelen.

“Door de niet-aflatende inzet van Franz Ernst wordt de ETIM-classificatie elke dag belangrijker en mochten we recent ook Rusland als lid verwelkomen. Ik kan niet wachten om zijn opdracht voort te zetten en samen te werken met ons directiecomité om de reikwijdte van de ETIM-classificatie verder uit te breiden”, aldus dhr. Janse.

Naast de aanstelling van de nieuwe voorzitter heeft ETIM International ook twee nieuwe leden voor het directiecomité verkozen tijdens de algemene vergadering in Milaan in oktober: econoom Hans Henning, Executive Director van de Duitse verenigingen voor groothandelaars in elektriciteit (VEG) en voor groothandelaars in verwarming en sanitair (DG Haustechnik), en ingenieur Magnus Siren, Managing Director van de Finse federatie en de Finse centrale sectordatabase.

In België wordt de ETIM-norm voor productclassificatie onder meer aanbevolen aan groothandelaren en producenten door FEDIBEL, de federatie van de groothandelaars in elektrotechnisch materiaal in België, en door FESAH, de Belgische federatie voor groothandelaars in verwarming en sanitair. FEDIBEL en FESAH vallen beide onder de FEE, de Federatie van de Elektriciteit en de Elektronica. Directeur Eric Piers is tevens lid van het directiecomité van ETIM International.

De leden van het directiecomité van ETIM International Eric Piers, Sverker Skoglund, Ryszard D’Antoni, Hans Henning, Magnus Siren en Jan Janse.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies