Fedibel AV 2018

09/03/2018

Op 8 maart 2018 vond de Algemene Vergadering van Fedibel plaats in de prachtige omgeving van Tuinen Rotsaert in Wortegem-Petegem.

Tijdens de Algemene Vergadering werden Yves Fonteyn (Cebeo), Isabel Verschuere (DES Elektro) en Guy de Schrijver (Schrijver Electro) verkozen als nieuwe bestuurders. Daarna was het tijd voor de Fedibel-conferentie met twee keynote sprekers.

Bert Van Thilborgh, oprichter van bureau Futureproved dat gespecialiseerd is in Trendwatching en Innovatie, hield een toespraak over het thema "People Centricity" en de gevolgen die de vergrijzing, de vervaging van genres en de integratie van technologie zullen hebben op de manier waarop we leven, consumeren en werken.

Peter Somers, ex bpost en oprichter van het logistieke bedrijf Sprintpack, schilderde een beeld van een maatschappij waar e-commerce elk jaar een hoger omzetpercentage vertegenwoordigt en waar tussenpersonen zullen, op termijn, verdwenen. De schuldigen? Leveringsbedrijven die laten de koper kiezen waar en wanneer hij geleverd wordt, vaak zonder dat dit een extra euro kost.

De namiddag eindigde met de toekenning van de Vendor Rating Award. Elk jaar beoordeelt Fedibel haar leveranciers op hun prestaties op het gebied van logistiek, leveringsgraad, marketing data en online communicatie in de segmenten installatiemateriaal, kabel en verlichting.

In de categorie Installatiemateriaal staat Schneider Electric op de eerste plaats, gevolgd door Niko en Obo Bettermann. In de categorie Kabels ging de eerste plaats naar Cablerie Eupen, vóór Nexans en Draka. In de categorie Verlichting wint Ledvance voor Schneider Electric en Niko.

Alle segmenten samen, Ledvance wint de Fedibel Vendor Rating Award 2018 voor de beste leverancier. Naast de waardering geeft deze Award ook de motivatie aan de winnaars om hun prestaties te bewaken, waar mogelijk te verbeteren en goede kwaliteit en service te blijven leveren aan haar groothandelspartners.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies