Aan de slag met de gebruikerspoorten van de digitale meter

01/05/2018

Vanaf 2019 wordt in Vlaanderen een nieuw type meter gebruikt, de digitale meter. Deze wordt geplaatst bij nieuwe aansluitingen of vervangingen in heel Vlaanderen en zal in de komende jaren ook versneld worden uitgerold bij klanten met een budgetmeter en bij aansluitingen met zonnepanelen. 

Eandis en Infrax werken aan de laatste voorbereidingen om hiermee van start te gaan. De digitale meter zal nieuwe toepassingen mogelijk maken die door bedrijven aan klanten kunnen worden aangeboden. Een belangrijk element hierin zijn de gebruikerspoorten op de digitale meter. Via deze gebruikerspoorten kunnen apps, slimme thermostaten, energiemonitoren, sturingssystemen,... ontwikkeld worden.

>> Meer info over de gebruikerspoorten
>> Specificaties voor digitale meters
 
Download de brochure

 

Bron

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies