PsC 149.01 - Aanvullende vergoeding tijdelijke werkloosheid arbeiders

27/03/2020

 

Corona houdt ons land, en de ganse wereld in zijn greep. Veel bedrijven zijn genoodzaakt om hun werknemers op tijdelijke werkloosheid te zetten. Vanuit de sector willen we jullie hier zoveel mogelijk in ondersteunen en informeren.

 

Wist je al dat er vanuit de sector een aanvullende vergoeding tijdelijke werkloosheid bestaat?

Omdat deze specifieke situatie ook een andere aanpak vraagt heeft de sector, in kader van de Coronacrisis, de procedure voor arbeiders sterk vereenvoudigd.

Alle aanvragen tijdelijke werkloosheid vanaf 13 maart, en dit tot het einde van de regeringsmaatregelen, zullen behandeld worden als tijdelijke werkloosheid door overmacht.

Concreet wil dit zeggen dat de aanvullende vergoedingen voor onbeperkte duur (tot einde van de maatregelen) ten laste genomen worden door Volta fbz. Per dag tijdelijke werkloosheid wordt een aanvullende vergoeding uitbetaald van € 11,63 (hiervan zal 26,75% bedrijfsvoorheffing afgehouden worden).

Arbeiders die op tijdelijke werkloosheid geplaatst werden na 01/03/2020 moeten in deze periode zelf geen aanvraag doen voor deze aanvullende vergoeding. De uitbetalingen zullen automatisch gebeuren op basis van de gegevensstromen die Volta fbz doorkrijgt vanuit RVA. Wij doen al het mogelijke om de uitbetalingen op de rekening te storten in de 2e maand na de aangegeven tijdelijke werkloosheid In dat geval zullen uitbetalingen van de maand maart, in de loop van mei op de rekeningen gestort worden en deze van de maand april in de loop van de maand juni.

Stimuleer je arbeiders zeker om in hun persoonlijk dossier te controleren of hun rekeningnummer correct doorgegeven is en dit zo snel mogelijk in orde te brengen als dit nog niet het geval is.

Omdat Volta fbz niet instaat voor uitbetaling van de eindejaarspremie is de kans groot dat zij nog geen rekeningnummer hebben van je arbeiders. Spoor hen dus zeker aan om dit zo snel mogelijk aan te vullen in hun persoonlijk dossier.

We wensen jullie allen veel moed toe in deze moeilijke periode. FEE en heeft zoals alle bedrijven de richtlijnen van de overheid toegepast en werkt van thuis, maar we blijven bereikbaar op de gekende telefoonnummers.

 

Bij vragen kunnen jullie dus steeds terecht bij jullie vertrouwde contactpersoon.

 

Hou het vooral gezond!

 

Het FEE Team

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies